Порошенко обговорив зі спікером Сенату Австралії взаємодію групи щодо МН17

Читать на русском
Президент Порошенко і президент Сенату Австралії Стівен Перрі наголосили на необхідності покарання винних у катастрофі рейсу МН17.

Президент України Петро Порошенко з президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі відзначили ефективність роботи групи з розслідування катастрофи рейса МН17 і необхідність покарання всіх винних у трагедії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Сторони відзначили ефективну діяльність у рамках Спільної групи з розслідування збиття малайзійського рейсу MH17 та наголосили на невідворотності покарання всіх причетних до цієї трагедії. Президент Сенату подякував президенту України за допомогу й сприяння в питанні проведення розслідування цієї трагедії», – йдеться в повідомленні.

При цьому Порошенко наголосив на незмінній підтримці Австралією територіальної цілісності й суверенітету України та засудженні російської агресії. Також він подякував Австралії за продовження санкцій проти РФ і підтримку в питанні захисту прав людини в окупованому Криму.

Крім того, сторони обговорили співпрацю парламентів України та Австралії, в зв'язку з чим Порошенко привітав створення австралійським парламентом оновленої групи дружби Австралія-Україна та підготовку до змагань «Ігор Нескорених» в Австралії в 2018 році.

Нагадаємо, 22 вересня Австралія продовжила санкції проти РФ на 3 роки або до виконання Росією Мінських угод.

21 вересня Україна та ще 4 країни, серед яких і Австралія, підписали меморандум про політичну підтримку й прихильність співпраці в справі про катастрофу MH17 на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: