Україна підписала меморандум щодо MH17

Читать на русском
Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія, Малайзія підписали меморандум про політичну підтримку та прихильність щодо співпраці у справі про катастрофу MH17.

Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія 20 вересня підписали меморандум про політичну підтримку та прихильність щодо співпраці у справі про катастрофу MH17 на Донбасі.

Про це повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца в Twitter, передає «Слово та Діло».

«На полях Генасамблеї ООН міністри 5 країн підписали меморандум про кримінальне переслідування осіб, винних у збитті MH17. Меморандум про взаєморозуміння – це черговий крок на шляху напрацювання механізму притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі МН17. Спільна група з розслідування узгодила рішення про проведення кримінального провадження у справі МН17 у рамках правової системи Нідерландів», – розповіла Беца.

Зазначається, що п'ять країн уже працюють разом у спільній слідчій групі щодо розслідування катастрофи.

«Підписавши цю письмову угоду, вони взяли на себе довгострокову прихильність судовому переслідуванню й судовому розгляду щодо осіб, звинувачених в аварії рейсу MH17, погодившись продовжити співпрацю в рамках реалізації резолюції 2166 Ради безпеки ООН», – йдеться в заяві МЗС Нідерландів.

Раніше повідомлялося про домовленості щодо співфінансування переслідування винних у катастрофі МН17.

Також нагадаємо, що судовий процес над підозрюваними, причетними до катастрофи літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17, відбудеться в суді Гааги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: