Крах MH17 на Донбасі: РФ передала слідству нові дані

Читать на русском
Російська сторона направила Міжнародній слідчій групі додаткові радіолокаційні дані про аварію рейсу MH17 в Україні влітку 2014 року.

Росія передала міжнародної групи слідчих додаткові радіолокаційні дані про катастрофу Boeing компанії Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Нідерландів, передає «Слово та Діло».

Три роки катастрофи над Донбасом: рівняння з усіма відомимиПісля авіакатастрофи в Локербі лівійський лідер Муаммар Каддафі 7 років перебував під жорсткими міжнародними санкціями і врешті-решт видав винуватців катастрофи. Чи варто чекати чогось подібного щодо господарів Кремля, винних у катастрофі MH17?

«Росія надала додаткові дані у відповідь на запит Спільної слідчої групи (JIT)», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що раніше Росія відмовилася надати інформацію в форматі передачі даних спостереження стандарту Європейської організації з безпеки повітряної навігації (ASTERIX).

Очікується, що новий пакет інформації буде відповідати ухваленому в Європі форматі ASTERIX. У Нідерландах мають намір найближчим часом перевести отримані дані і детально їх вивчити.

Відзначимо, представники Міжнародної слідчої групи встановили 120 осіб, причетних до катастрофи Boeing рейсу МН17 на Донбасі 17 липня 2014.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Як відомо, в Нідерландах поблизу аеропорту Схіпхол відкрили меморіал пам'яті жертвам аварії Boeing 777 рейсу МН17 в небі над Донецькою областю.

Раніше в ЄС повідомляли, що сподіваються на співпрацю всіх країн у розслідуванні катастрофи МН17.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Україна готова зробити все можливе для покарання винних у катастрофі МН17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: