Оренда житла з правом викупу: уряд готує пілотний проект

Читать на русском
Урядовці готують пілотний проект – перші 100 квартир у Києві планують передати в експлуатацію до кінця цього року.

За програмою, яку розробила Державна іпотечна установа, до кінця 2017 року українцям можуть дозволити орендувати квартири з правом викупу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Слово і Діло».

«За нашими розрахунками, кватрира загальною площею до 50 квадратних метрів за умови лізингу на 20 років, громадянин зможе отримувати цю квартиру за середньою вартістю в Україні за 5200 гривень щомясячного платежу. Ми її розробляли в першу чергу для забезпечення воїнів АТО. Ми плануємо наступним кроком забезпечувати всіх громадян, які отримують зартлатню з державного бюджету. А надалі – всіх громадян України, які захочуть брати участь у цій програмі», – заявив заступник голови правління Державної іпотечної установи Дмитро Могильницький.

Чиновниця Мін'юсту позичила 4 мільйони й придбала за них квартиру в КиєвіСпівробітниця одного з управлінь департаменту публічного права Міністерства юстиції позичила чотири мільйони гривень на нове житло.

Повідомляється, що урядовці наразі готують пілотний проект – перші 100 квартир у Києві планують передати в експлуатацію до кінця цього року. З 2018 року посадовці мають на меті охопити всі регіони.

Щоправда, забудовники налаштовані скептично щодо таких планів, адже десять тисяч гривень за квадратний метр (ціна, за якою держава планує викуповувати житло) за нинішніх умов є нереальною.

Раніше Кабмін дозволив Державній іпотечній установі надавати громадянам України житлову нерухомість у фінансовий лізинг.

Також нещодавно заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука розповів про перспективи пільгового житла для переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: