Українцям назвали ставки ввізних мит на авто з ЄС у 2018 році

Читать на русском
Генеральний директор ВААІД Назаренко повідомив, рівень ставок ввізного мита України, які будуть застосовуватися до імпорту товарів з ЄС.

Мінекономрозвитку опублікувало ставки ввізного мита, які застосовуватимуться в 2018 році до імпорту товарів з ЄС.

Про це повідомив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Мітинги автомобілістів: для влади залишилося два сценаріїМітинги автомобілістів знайшли підтримку в суспільстві. Яких масштабів набудуть протести та чи може якась політсила використати Авто Євро Силу на майбутніх виборах, розбиралися експерти.

«Хочу всім нагадати, що з 1 вересня в повному обсязі запрацювала Угода Україна/ЄС. Тому Мінекономіки оприлюднило ставки ввізних мит на 2018 рік. На автомобілі залежно від об'єму двигуна ставки мит складуть: 7,3%, 6,3% і 5%», – заявив Назаренко.

За його словами, обнуляться повністю ставки, згідно з «угодою», лише після закінчення 7-річного перехідного періоду.

Він також додав, що ВААІД вніс до Ради пропозицію скасувати ввізні мита на всі авто з ЄС вже зараз, не чекаючи закінчення 7-річного перехідного періоду.

Ситуація із ввезенням автомобілів на іноземних номерах в Україну стає критичною. До того ж в Раді розробляють законопроект, який має заборонити в'їзд в Україну незаконних авто з іноземною реєстрацією.

Раніше повідомлялося, що власникам уже ввезених в Україну легкових авто з іноземною реєстрацією перехід на українські номери обійдеться в 1,0-1,4 тисячі євро.

Нагадаємо, в Україні різко зросли продажі старих автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: