Спортсменам дозволили вживати алкоголь

Читать на русском
Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) виключить алкоголь зі списку заборонених речовин з 1 січня 2018 року.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) виключить алкоголь зі списку заборонених речовин з 1 січня 2018 року.

Відповідне рішення схвалено виконкомом організації, повідомляється на офіційному сайті WADA, передає «Слово і Діло».

Алкоголь, вживання якого раніше було заборонено в повітряному, автомобільному і водно-моторному спорті, а також стрільбі з лука, не увійшов до списку заборон на 2018 рік. Міжнародні федерації відповідних видів спорту були проінформовані про зміни, щоб мати можливість внести їх у правила.

Спорт у політиці й політика у спортіБути спортивним не лише здорово, але й дуже модно. Дехто з українських політиків демонструє це на власному прикладі. Сьогодні, у День фізкультурника, «Слово і Діло» вирішило розповісти про спортивних героїв вітчизняної політики.

Національні антидопінгові організації не будуть зобов'язані проводити тестування спортсменів на алкоголь, проте зможуть допомагати федераціям у разі потреби.

«Щорічно оновлюваний список публікується за три місяці до вступу в силу, щоб усі зацікавлені сторони, зокрема спортсмени і представники їхнього оточення, мали достатньо часу, щоб ознайомитися з документом і його змінами, - сказав глава WADA Крейг Ріді. - Життєво важливо, щоб всі спортсмени, якщо у них є сумніви, що стосуються заборонених препаратів або методів, зв'язалися з антидопінговими організаціями своїх країн».

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про національні видах спорту.

Раніше повідомлялося, СБУ заборонила в'їзд в Україну двом британським спортсменам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: