В Україні набуває чинності закон про національні види спорту

Читать на русском
В Україні сьогодні набув чинності закон номер 2074-VIII щодо визнання національних видів спорту.

В Україні сьогодні набув чинності закон №2074-VIII щодо визнання національних видів спорту.

Про це повідомляє «День», передає «Слово и Діло».

Ще під час обговорення документу в сесійній залі Верховної Ради спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що йдеться про український рукопашний гопак, спас, козацьку боротьбу на поясах тощо.

Посольство України відреагувало на приїзд британського спортсмена до окупованого КримуПосольство закликало британських громадян утриматися від відвідин окупованого Криму без офіційного дозволу України.

Документ передбачає включення до закону «Про фізичну культуру і спорт» визначення поняття «національні види спорту», а саме – види спорту, засновані на національно-культурних традиціях України.

Окрім того, в разі відсутності відповідної міжнародної спортивної федерації статус національної спортивної федерації, що сприяє розвитку національного виду спорту, надається за рішенням Міністерства молоді та спорту.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна за підсумками Відкритого чемпіонату США (US Open) піднялася на одну сходинку в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) й посідає третє місце у світовій класифікації.

Раніше повідомлялося, що посольство України відреагувало на приїзд британського спортсмена до окупованого Криму.

Нагадаємо, Світоліна піднялася в рейтингу WTA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: