Український антидопінговий центр вимагає відсторонити російських спортсменів

Читать на русском
Український антидопінговий центр приєднався до вимог відсторонити Росію від спортивних турнірів.

Український антидопінговий центр приєднався до вимог 19 антидопінгових центрів відсторонити Росію від всіх міжнародних змагань.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Національного антидопінгового центру України.

«Міністерство молоді і спорту і Національний антидопінговий центр України категорично засуджують грубе і шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних і етичних норм спорту, які здійснювалися Росією на державному рівні», повідомили в НАДЦУ.

Національний антидопінговий центр приєднується до заклику зазначених країн щодо усунення російських спортивних організацій від міжнародних змагань та введення мораторію на проведення міжнародних змагань на території РФ, а також схвалює всі дії ВАДА і підтримує створення незалежного органу з тестувань.

Відповідний лист від НАДЦ України офіційно направлено до інституту Національного антидопінгового організацій (іНАДО).

Нагадаємо, національні антидопінгові агентства 20 країн закликали усунути російських спортсменів від участі в міжнародних змаганнях, а Росію позбавити права проводити міжнародних турнірів через допінгові скандали.

Відповідні прес-релізи поки розміщені на сайтах національних антидопінгових організації Австрії, Бельгії (Фламандського регіону), Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: