В Україні відзначають День учителя

Читать на русском
День вчителя став офіційним святом в 1980 році відповідно до постанови Верховної Ради СРСР «Про святкові і пам'ятні дати».

У неділю, 1 жовтня, в Україні святкують День учителя.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

День вчителя став офіційним святом в 1980 році відповідно до постанови Верховної Ради СРСР «Про святкові і пам'ятні дати». Тому, його відзначають в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Україні, Казахстані, Киргизстані, Латвії.

Тривала гра: реформи Гриневич живуть своїм життям, а школа – своїмМама учня четвертого класу розповідає, як насправді йдуть справи з реалізацією реформи освіти на прикладі столичної школи.

В Україні свято було встановлено указом президента України Леоніда Кучми «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 році.

Нинішній президент України Петро Порошенко вже привітав українських вчителів зі святом. Про це написав на своїй сторінці в Facebook.

«Щиро вітаю українських педагогів із професійним святом. Дякую за безцінний внесок у майбутнє української держави - наших дітей», - написав він.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також приєднався до привітання, згадавши свою школу і вчителів.

«Сьогодні - День учителя! Свято людей, які приходять в життя кожного з нас, здавалося б, тимчасово, але в дійсності залишаються в ньому назавжди. Я завжди з вдячністю згадую своїх вчителів, тих, хто давав мені знання і закладав життєві цінності. Для мене це особливе свято ще й тому, що мій дід і моя мама були педагогами», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 5 вересня Рада підтримала реформу освіти.

Відзначимо, ще 14 вересня 2016 року Гройсман пообіцяв забезпечити збільшення заробітних плат вчителям і лікарям від 20 до 30%. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: