До рівня Євросоюзу: як депутати про учительські зарплати дбають

Читать на русском
Передвиборчі гасла з програми Бондаря трирічної давнини – збільшити заробітну платню вчителів до рівня стандартів Євросоюзу.

Голова депутатської групи «Відродження» Віктор Бондар, який перед виборами обіцяв учителям зарплати на рівні ЄС, проігнорував голосування за закон «Про освіту».

«Слово і Діло» пам'ятає передвиборчі гасла з програми Бондаря трирічної давнини – збільшити заробітну платню вчителів до рівня стандартів Євросоюзу.

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар заявив, що сприятиме збільшенню заробітної плати вчителів до рівня стандартів ЄвросоюзуСказано 22 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Жодних рухів депутата в цьому напрямку за всі три роки ми так і не зареєстрували.

Також зазначимо, що 5 вересня, коли парламент ухвалював освітню реформу, Бондар не значився на сайті ВР як відсутній. Але, як і переважна більшість колег із депутатської групи, не натиснув жодної з трьох клавіш: за, проти чи утримався. Він просто проігнорував голосування.

Звісно, освітня реформа не обіцяє освітянам зарплати на рівні ЄС, проте все ж пропонує їх підвищення. Зарплати прив'язали до мінімалки: оклад педагога найнижчої кваліфікаційної категорії має скласти щонайменше 3 мінімальних заробітних плати – 9600 гривень.

Депутат же, очевидно, керується принципом «все або нічого», тож вирішив, що вчителі ще кілька років протримаються на нинішніх зарплатах, доки їх не спіткає «диво».

Причому, на відміну від свого колеги з депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, який полюбляє демонструвати «прихильність» до освітянського електорату незначною спонсорською допомогою, Бондар ні до чого такого дотичним не був.

Проте виявився далеко не єдиним у своєму бажанні обіцяти та не виконувати: також проігнорував голосування за реформу освіти і позафракційний депутат Максим Микитась, який перед виборами декларував турботу про підвищення зарплатні освітянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: