Набули чинності торгові преференції ЄС для України

Читать на русском
Додаткові торгові преференції Європейського Союзу для України, остаточно затверджені Європарламентом 13 вересня, набули чинності 1 жовтня.

Додаткові торгові преференції Європейського Союзу для України, остаточно затверджені Європарламентом 13 вересня, набули чинності 1 жовтня.

Відзначимо, що почали діяти преференції, за винятком лібералізації експорту ячменю, пшениці і кукурудзи - ці правила набудуть чинності 1 січня.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це йдеться в спільній заяві єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем і торгового представника України Наталії Микольської, передає «Слово і Діло».

«Це хороша новина для українських експортерів. Кілька важливих сільськогосподарських та промислових товарів тепер матимуть кращий доступ на ринок ЄС, оскільки їх можна експортувати без застосування митних зборів. Це є важливою ознакою триваючої, відчутного економічного і політичної підтримки ЄС для українського народу, держави і його реформ», - йдеться в заяві.

При цьому представники виконавчої влади України та ЄС відзначили, що торгові преференції збільшать обсяг сільськогосподарської продукції, при експорті якої не потрібно буде платити митні збори, а також прискорять скасування мит для ряду промислових товарів.

Згідно із заявою, з точки зору сільськогосподарської продукції, Україна зможе безмитно експортувати в ЄС великі обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, ячмінної крупи і гранул. Крім того, преференції створять можливості експорту без застосування митних зборів великих обсягів перероблених помідорів, натурального меду і виноградних соків в ЄС.

Торгові преференції також сприятимуть розвитку галузей промисловості, наприклад, нададуть переваги українським виробникам взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів і побутової електроніки.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман розповів, скільки українського експорту йде в ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: