Торгові преференції для України: яке рішення ухвалив Європейський Союз

Читать на русском
ЄС опублікував рішення про запровадження автономних торгових преференцій для України терміном дії на 3 роки.

Офіційний журнал Європейського Союзу опублікував рішення про запровадження торгових преференцій для України терміном дії на 3 роки.

Текст рішення опубліковано в Офіційному журналі ЄС, передає «Слово і Діло».

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Повідомляється, що рішення набуває чинності на наступний день після публікації - тобто 1 жовтня 2017 року.

Відзначимо, що регламент ЄС щодо автономних торгових преференцій збільшить обсяги сільськогосподарської продукції, яку Україна може експортувати в ЄС щодо Угоди про асоціацію, не сплачуючи мита.

Регламент надає додаткові нульові тарифні квоти для українського меду - 2,5 тис. тонн, кукурудзи і борошна з неї - 650 тис. тонн, ячменю і борошна з нього - 350 тис. тонн, пшениці і борошна - 65 тис. тонн.

Крім того, додається квота на ячмінну крупу - 7,8 тис. тонн, овес - 4 тис. тонн, оброблені томати - 3 тис. тонн і виноградний сік - 500 тонн.

ЗВТ з Ізраїлем: Україна вийшла на фінішну прямуУкраїна ставить за мету забезпечити безмитний доступ сільськогосподарських і промислових товарів на ринок Ізраїлю.

Преференції будуть запроваджені на строк до трьох років, як доповнення до Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, 13 вересня в Європейському парламенті було підписано рішення про надання Україні додаткових торгових преференцій.

Пізніше торговий представник України Наталія Микольська під час щорічної зустрічі Yalta European Strategy заявила, що угода про створення режиму вільної торгівлі застаріла і потребує доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: