ЄП надав Україні додаткові торгові преференції

Читать на русском
Квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не в тому обсязі, як це пропонувалося раніше.

В Європейському парламенті підписали рішення про надання Україні додаткових торгових преференцій.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія підписання відбулася в Страсбурзі в кімнаті протоколу Європарламенту, передає «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» доб'ються перегляду угоди про ЗВТ з ЄС, якщо цього не зробить владаСказано 5 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Документ підписали президент Європейського парламенту Антоніо Таяні та заступник міністра в справах Євросоюзу головуючої в ЄС Естонії Матті Маасікас. На церемонії також був присутній доповідач Європарламенту з цього питання Ярослав Валеса.

Документ ще має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС, після чого він набуде чинності. Очікується, що це відбудеться наприкінці вересня.

Відзначимо, що 17 липня Рада Європейського Союзу затвердила рішення надати Україні додаткові торгові преференції.

В ЄС хочуть запровадити квоти на виробництво електромобілівЗ 2025 року Європейська комісія планує запровадження обов'язкових квот на випуск і збут електромобілів.

Згідно з досягнутими домовленостями, квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, але не в тому обсязі, як це пропонувалося Єврокомісією раніше. Сечовина з пропозицій виключена. Зокрема, встановлені такі річні квоти: для меду – 2,5 тисячі тонн, томатів оброблених – 3 тисячі тонн, пшениці – 65 тисяч тонн, кукурудзи – 625 тисяч тонн, ячменю – 325 тисяч тонн. Преференції будуть запроваджені на термін до трьох років як доповнення до Угоди про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Раніше в Європарламенті прокоментували торгові преференції для України.

Нагадаємо, що наприкінці червня Україна вичерпала квоти на експорт пшениці та цукру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: