У Мінфіні розповіли про монетизацію субсидій для ТКЕ

Читать на русском
Глава Мінфіну Олександр Данилюк зазначив, що діюча система взаємозаліків - дуже заплутаний і складний механізм.

Міністерство фінансів України завершило розробку проекту постанови, яка запроваджує монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго (ТКЕ).

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

«Уже готовий проект постанови уряду, розроблений Мінфіном, який запроваджує монетизацію субсидій на рівні ТКЕ. Планували встигнути до початку опалювального сезону, але нам знадобився час, щоб узгодити цей крок з іншими міністерствами. Тому що це серйозне, можна сказати, революційна зміна», - зазначив Данилюк.

Міністр додав, що чинна система взаємозаліків - дуже заплутаний і складний механізм, створений для забезпечення інтересів певних груп і дозволяє «втратити» в системі мільярди бюджетних коштів.

«У цих ланках розрахунків стільки учасників, що знайти винних практично неможливо. Монетизація - крок, який змінює цей механізм, оскільки коли в системі рухаються реальні кошти, а не «папірці», що-небудь приховати вже дуже складно», - вказав Данилюк.

Як відомо, НАК «Нафтогаз України» списав понад 385 млн гривень боргу підприємств теплоенергетики за використаний природний газ.

Раніше Павло Розенко повідомив, що два мільйони сімей, які накопичили певний ресурс субсидій, отримають грошову компенсацію до 1 вересня.

Нагадаємо, раніше експерт групи РПР з питань енергоефективності Тетяна Бойко розповіла «Слову і Ділу», чому в уряді виступають за спрощену систему оформлення субсидій і обіцяють монетизацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: