Омелян визнав, що в 2017 році Ryanair в Україну точно не зайде

Читать на русском
Ірландський лоукостер, якого так чекали в Україні, цього року з наших аеропортів не полетить. А отже, у Омеляна чергова невиконана обіцянка.
Володимир ОмелянФото з відкритих джерел

Навіть за умови вдалого завершення переговорів між аеропортом «Бориспіль» і Ryanair, ірландський лоукостер до кінця 2017 року на ринок України вже точно не зайде.

Це, коментуючи свою обіцянку будь-що привести Ryanair в Україну цього року, визнав міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

За словами чиновника, раніше компанія «притримала» кілька своїх літаків спеціально для України, але коли почалися проблеми з аеропортом «Бориспіль», їх було вирішено використовувати для інших напрямків. Враховуючи, що такі компанії планують рейси заздалегідь, очікувати початку польотів з України, навіть за найбільш оптимістичного сценарію, цього року точно не варто, заявив він.

«Цього року він точно вже не полетить, оскільки авіакомпанія планує використання своїх літаків на тривалий період часу. Вони притримували кілька літаків для використання для польотів в Україну. Наскільки мені відомо, зараз переговори між Ryanair і «Борисполем» поновлені і вони тривають. Аеропорт надав свої пропозиції. Лоукостер їх вивчає. Я дуже хотів би, щоб у наступному році українців все-таки скористалися дешевими перельотами до Європи», – розповів Омелян.

Звісно, «Слово і Діло» й надалі відстежуватиме, як ітимуть справи з виконанням цієї обіцянки, і у випадку, якщо лоукостер все ж зможе почати польоти з українських аеропортів у 2017 році, її статус буде змінено.

Всього у міністра інфраструктури в досьє 48 обіцянок, з яких він виконав поки що лише 3. Провалених зобов’язань у чиновника, на жаль, утричі більше. В рейтингу відповідальності членів уряду йому все ніяк не вдається піднятися з останнього, 22-го місця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: