Ryanair скасовує ще більше рейсів

Читать на русском
Ірландський лоукостер Ryanair заявив про скасування 400 тис. замовлень з листопада 2017 року по березень 2018-го.

Ірландський лоукостер Ryanair заявив про скасування 400 тис. замовлень з листопада 2017 року по березень 2018-го.

Про це пише The Telegraph, пише «Слово і Діло».

Авіакомпанія щодня буде скасовувати близько 25 рейсів аж до березня 2018 року. Такий крок, на думку керівництва Ryanair, «усуне» весь ризик наступного скасування рейсів.

Постраждалим пасажирам нададуть ваучер на польоти в розмірі 40 євро. Це дозволить їм забронювати квиток на будь-який рейс Ryanair з жовтня по березень 2018 року.

Сьогодні вже скасовано понад 200 рейсів, які прямували в/з аеропорту Лондон Станстед, і незначна кількість – у Единбурзі, Манчестері та Бірмінгемі.

Раніше повідомлялося про те, що Ryanair буде скасовувати приблизно по 50 рейсів щодня до жовтня цього року. У компанії пояснювали такий крок погодними умовами, страйком диспетчерів і накопиченими відпустками пілотів. Щоб дати можливість своїм льотчикам відпочити, компанія і пішла на такий безпрецедентний крок. Іноземні експерти оцінили збитки Ryanair у $35 млн, які будуть витрачені на компенсації пасажирам.

У свою чергу, зарубіжні ЗМІ пишуть, що ці причини скасування рейсів не є справжніми. Припускають, що справжня причина скасування великої кількості рейсів пов'язана з дефіцитом пілотів у компанії.

Цю інформацію підтверджували і самі льотчики, які послалися на "нелюдські" умови праці. За їхніми словами, керівництво компанії пропонувало солідну премію (£ 12 тис. для командирів і £ 6 тис. для перших пілотів) в обмін на гарантію залишитися до жовтня 2018 року.

Варто зазначити, що другий етап скасування рейсів Ryanair збільшує число постраждалих пасажирів більш, ніж у два рази – до 700 тис. людей.

Нагадаємо, ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани з виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом Борисполя, яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

У свою чергу, гендиректор Борисполя Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair у незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків у 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у відмові Ryanair від запланованого входу в Україну винен також і найбільший авіаперевізник країни – авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ).

Раніше повідомлялося, що Ryanair зацікавлений в покупці Air Berlin.

Також Омелян назвав терміни закінчення переговорів з Ryanair.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: