Порошенко вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру – фото

Читать на русском

Президент Петро Порошенко 29 вересня взяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

За інформацією, глава держави з присутньою на церемонії дружиною Мариною Порошенко поклали квіти біля меморіальної плити й вшанували пам'ять загиблих в окупованому нацистами Києві в Бабиному Ярі, де в 1941 році цього дня, 29 вересня, почалися масові розстріли мирного населення міста.

До пам'ятника «Громадянам та військовополоненим, розстріляним нацистами у Бабиному Ярі» також був покладений вінок зі стрічкою національних кольорів. У церемонії покладання квітів взяли участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, члени уряду, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, народні депутати України, члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, представники громадськості.

Учасники церемонії вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру хвилиною мовчання. Від імені президента також були встановлені вінки до інших місць пам'яті на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», зокрема до пам'ятника Менора, пам'ятника ромам, страченим нацистами в Бабиному Ярі, та дерев'яного хреста в пам'ять про розстріляних членів ОУН, встановленого 21 лютого 1992 року, в 50-ті роковини розстрілу Олени Теліги та її соратників.

Нагадаємо, що під час німецької окупації Києва в 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв і ромів, радянських військовополонених, в'язнів Сирецького концтабору, членів Організації українських націоналістів та інших. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, там розстріляли майже 34 тисячі евреев. Загалом протягом двох років у Бабиному Ярі були розстріляні від 100 до 150 тисяч людей, дві третини з яких становили євреї.

Раніше повідомлялося, що через проведення заходів до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру в Києві обмежили вихід на одній зі станцій метро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: