У Києві вандали облили червоною фарбою пам'ятник Телізі у Бабиному Яру

Читать на русском
У столиці невідомі облили червоною фарбою постамент і пам'ятник українській поетесі та діячці ОУН Олені Телізі у Бабиному Яру, міська влада обіцяє привести його до ладу протягом кількох годин.
Богдан Червак/Facebook

У столиці невідомі облили червоною фарбою постамент і пам'ятник українській поетесі та діячці ОУН Олені Телізі у Бабиному Яру, міська влада обіцяє привести його до ладу протягом кількох годин.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу столичної поліції.

«Близько 22.00 правоохоронці отримали повідомлення про те, що невідомі особи залили червоною фарбою пам'ятник Олені Телізі, встановлений на території Бабиного Яру», – йдеться в повідомленні.

Під час обстеження території оперативники знайшли біля пам'ятника 5-літрове пластикове відро, пакет і будівельну рукавицю з залишками червоної фарби.

Поліція шукає причетних до скоєння правопорушення, а також свідків і очевидців акту вандалізму. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook вже відреагував на повідомлення про вандалізм і пообіцяв, що міська влада приведе пам'ятник до ладу протягом декількох годин.

«Говорив тільки що з Віталієм Кличком. Отримав чітке запевнення, що пам'ятник в найближчі години буде повністю відновлений. Дякую за оперативну реакцію!», – написав Розенко.

Нагадаємо, 15 березня міністри закордонних справ України і Польщі Клімкін та Ващиковський протягом зустрічі у Варшаві вирішили, що українська і польська держави захищатимуть пам'ятники від вандалізму спільно.

Раніше, 12 березня в селі Підкамінь Бродівського району Львівської області невідомі осквернили могили поляків, обливши їх червоною фарбою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: