Міносвіти порекомендувало школам провести урок пам'яті УПА

Читать на русском
Міністерство освіти і науки порекомендувало школам на День захисника України (14 жовтня) провести урок, присвячений історії Української повстанської армії (УПА).

Міністерство освіти і науки порекомендувало школам на День захисника України (14 жовтня) провести урок, присвячений історії Української повстанської армії (УПА).

Про це йдеться в методичних рекомендаціях, оприлюднених на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

День захисника України: чому 14 жовтня – особлива дата для українців14 жовтня у українців є щонайменше чотири приводи для святкування: День захисника України, День українського козацтва, День створення УПА та свято Покрови.

«У загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах рекомендуємо провести з нагоди Дня захисника України та 75-річчя початку формування Української повстанської армії урок захисників, екскурсії в історичні, краєзнавчі та інші меморіальні музеї, місця пам'яті, пов'язані з Українським визвольним рухом», – йдеться в рекомендаціях.

Також радять провести в школах зустрічі з ветеранами УПА або учасниками АТО, перегляд кінофільмів, виховні години, дискусійні майданчики та інші тематичні заходи.

Міносвіти рекомендує такі форми проведення уроку: фестиваль мультимедійних презентацій «Ми боремося за Україну: історії воїнів УПА та АТО»; повстанська платформа «Свобода дорожча за життя» (уявна підготовка та затвердження головних ідейних документів УПА); урок-реконструкція «У тренувальному таборі» (відтворення навчання в таборі старшинської підготовки); школа виживання «Завдання – витримати йі не зрадити» (дослідження методів психологічної та фізичної підготовки, конспірації, шифрування, передачі інформації, розвідка та відстеження агентів НКВС та Гестапо).

Раніше повідомлялося, що в одному з регіонів Польщі планували знищити всі пам'ятники УПА.

Відзначимо, Інститут нацпам'яті зупинив легалізацію польських меморіалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: