Гройсман уже 8 місяців ігнорує вимоги закону щодо наглядової ради «Укроборонпрому»

Читать на русском
Наглядова рада Укроборонпрому досі менша за встановлену законом норму в два з половиною рази.
Володимир ГройсманФото з відкритих джерел

У Кабінеті міністрів ніяк не можуть набрати необхідну кількість людей для виконання обов’язків у наглядовій раді державного концерну «Укроборонпром».

Це «Слово і Діло» з’ясувало, перевіряючи обіцянку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про збільшення кількості членів наглядової ради до 10 осіб, яку він дав 30 січня цього року.

Тоді прем’єр доповів, що зміна складу ради відбудеться «найближчим часом». На той момент вона складалася лише з двох людей – голови Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського та генерал-лейтенанта запасу Ярослава Скалька.

Взагалі, важко сказати, звідки глава уряду взяв цю цифру, оскільки, згідно із законом «Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі», наглядова рада «Укроборонпрому» має складатися з 5 членів (двоє з яких призначаються Кабінетом міністрів).

За інформацією, наданою «Слову і Ділу» Міністерством економічного розвитку, із січня до вересня 2017 року зміни до відповідної статті цього закону не вносилися. Станом на 25 вересня наглядова рада «Укроборонпрому», як і раніше, складається з двох людей. Причому це ті ж самі люди, що й були в її складі на початку року – Черкаський і Скалько.

Загалом Володимир Гройсман роздав 379 обіцянок, більшість з яких (54%) виконав. У складі очолюваного ним Кабінету міністрів Гройсман має третій показник у рейтингу відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: