НАЗК взялося за декларації двох депутатів, ще на одного хоче накласти штраф

Читать на русском
НАЗК розпочало перевірку декларацій Костянтина Жеваго та Дениса Дзензерського, на Добродомова просять накласти штраф.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку е-декларацій 2015-2016 років депутатів Дениса Дзензерського та Костянтина Жеваго.

Таке рішення ухвалили на засіданні агентства, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

В липні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що стосовно депутата від фракції «Народного фронту» Дениса Дзензерського є інформація про недостовірність у його декларації про доходи – йдеться про суму від 2 до 3 млрд грн. Також ВТБ Банк заявив, що борги групи компаній «Веста» (Дніпро) та її кінцевого бенефіціара Дзензерського перед банками-кредиторами сягають майже 0,5 млрд дол.

Крім того, Нацбанк України відкликав ліцензію банку «Фінанси та кредит», бенефіціаром якого виступав бізнесмен Костянтин Жеваго, в грудні 2015 року. Зобов'язання установи перед фізособами на 1 липня 2015 року становили 16,98 млрд грн.

Генеральна прокуратура розслідує незаконність фінансової угоди посадових осіб банку «Фінанси і Кредит», які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд грн.

Також НАЗК просить суд накласти штраф на позафракційного депутата Дмитра Добродомова за отримання 6 557 грн за читання лекції на форумі в Одесі в лютому 2016 року. Депутату загрожує штраф у 300-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 5,1-8,5 тис. грн. Крім штрафу, це правопорушення передбачає конфіскацію отриманого доходу.

Депутат вказує, що закон не забороняє депутату Ради займатися викладацькою діяльністю. Також повідомляється, що після вирахування податків Добродомов фактично отримав 5 278 грн, які, за його словами, вніс до електронної декларації.

Раніше НАЗК зацікавив політ Кличка зі столичними забудовниками.

Також за два останніх тижні НАЗК ухвалило майже 300 рішень щодо перевірки е-декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: