Стало відомо, коли депутати розглянуть питання відставки Муженка

Читать на русском
Питання про відставку голови Генштабу ЗСУ Віктора Муженка порушать на найближчому засіданні комітету ВР з нацбезпеки і оборони.

У середу, 4 жовтня, відбудеться засідання комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України. На ньому, як очікується, розглянуть комплекс питань, пов'язаних із НС на військових складах у Калинівці 26 вересня.

Про це «Слову і Ділу» розповів член комітету, народний депутат України Олександр Бригинець (БПП).

За його словами, у членів комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України немає єдиної думки щодо необхідності відставки голови Генерального штабу Віктора Муженко в зв'язку з вибухами військових складів у Калинівці.

Нагадаємо, напередодні радник глави МВС, народний депутат України Антон Геращенко, запропонував парламентському комітету з питань нацбезпеки і оборони розглянути можливість звернення до верховного головнокомандувача, президента України Петра Порошенка з «пропозицією відправити у відставку голову Генерального штабу Віктора Муженка та його заступника, відповідального за збереження та безпеку військових складів».

Про те, що начальник Генштабу Віктор Муженко має відповісти за вибухи в Калинівці, заявив і секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні військового кабінету 27 вересня.

«Хтось каже, що потрібно ініціювати звільнення, хтось вважає інакше. Геращенко, як і кожен народний депутат, має право подавати все що завгодно. Особисто я чекатиму рішення слідчих, які розслідують інцидент», – розповів Олександр Бригинець про настрої всередині парламентського комітету.

За словами Бригинця, громадськість «хоче ритуальної жертви».

«Вона так само вимагала відставки Авакова, коли траплялися неприємні інциденти, пов'язані з МВС. Але нам потрібна не ритуальна жертва. Потрібно робити все можливе, щоб аналогічних речей не відбувалося. Якщо буде доведено, що винен Муженко, потрібно його змінювати, тут навіть питань немає. Але якщо винний називається ще до слідства, це неправильно», – додав народний депутат.

Нагадаємо, 28 вересня Муженко заявив, що його або підлеглих не вдасться звинуватити в бездіяльності під час вибухів на складі боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: