Порошенко до Міносвіти: не можна бути «пасивними почекунами»

Читать на русском
Порошенко закликав Міносвіти активно захищати своє бачення обов’язкових гарантій прав національних меншин.

Для захисту свого бачення обов'язкових гарантій і прав національних меншин Міністерство освіти і науки має займати активну позицію.

З відповідним закликом президент Петро Порошенко звернувся до очільниці МОН Лілії Гриневич під час зустрічі з освітянами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Глава держави вказав на те, що Міносвіти вже звернулося за його дорученням до Ради Європи щодо проведення експертизи нового закону про освіту в частині, що стосується мов навчання представників національних меншин.

Гриневич: ми не можемо орієнтуватися на позицію держави-агресоркиГриневич уточнила, що це стосується, зокрема, питання розширення доступу дітей із національних меншин до вищої освіти.

Водночас Порошенко дав доручення міністру освіти не бути «пасивними почекунами», а активно захищати «своє бачення обов’язкових гарантій прав національних меншин».

«Результати експертизи та цієї дискусії, результати перемовини з нашими партнерами можуть бути враховані в новій редакції закону «Про середню освіту», – зазначив Порошенко.

Сьогодні, 28 вересня, набув чинності закон «Про освіту», який спричинив хвилю протестів з боку Угорщини та Румунії.

Згодом Гриневич розповіла про результати зустрічі з міністром освіти Румунії щодо закону про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: