Гриневич: ми не можемо орієнтуватися на позицію держави-агресорки

Читать на русском
Гриневич уточнила, що це стосується, зокрема, питання розширення доступу дітей із національних меншин до вищої освіти.

У вирішенні своїх внутрішніх питань Україна не орієнтуватиметься на позицію країни-агресорки.

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич під час брифінгу за результатами зустрічі з міністром національної освіти Румунії Лівіу Мар'яном Попом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Російська Федерація має взагалі абсолютно дивні реакції та позиції щодо того, як розвивається держава Україна. Ми не можемо орієнтуватися на позицію держави-агресорки. Для нас найголовніше – захист інтересів українських громадян незалежно від національного походження», - наголосила Гриневич.

Вона уточнила, що це стосується, зокрема, питання розширення доступу дітей з національних меншин до вищої освіти.

Гриневич повідомила, коли відбудуться переговори між Україною та УгорщиноюГриневич анонсувала дату переговорів між Україною та Угорщиною щодо закону про освіту, зустріч запланована на 19 жовтня.

Урядовиця також поінформувала, що 6 жовтня відбудеться її зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом, на якій обговорюватиметься український закон про освіту.

«Нам важливо донести свою позицію до Європейського Союзу, чому саме така редакція статті (що врегульовує питання використання державної мови у сфері освіти – ред.). І донести, що ми не порушуємо міжнародних зобов’язань», – наголосила Гриневич.

Зазначимо, 28 вересня набуває чинності закон «Про освіту», який спричинив хвилю протестів з боку Угорщини та Румунії.

Також Гриневич розповіла про результати зустрічі з міністром освіти Румунії щодо закону про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: