Договір про ліквідацію ракет: Пентагон звинуватив Росію в порушенні

Читать на русском
Порушення ДРСМД сприяє тому, що Росія нарощує свої ядерні та звичайні озброєння, що створює загрозу США та їхнім союзникам в Європейському та Тихоокеанському регіонах.

Пентагон слідом за Держдепом США звинуватив Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої й меншої дальності (ДРСМД).

Відповідну заяву голова комітету начальників штабів армії США генерал Джозеф Данфорд зробив під час слухань у Конгресі, передає «Слово і Діло».

Запуск ракет над Чорним морем: навіщо РФ затіяла навчання в КримуРФ проводить мілітаризацію Криму, а півострів уже заповнений такою кількістю зброї, що є не в кожній європейській державі. Наразі на окупованій території стартували чергові військові навчання. Для чого – розповіли експерти.

Згідно із заявою, США докладуть усіх зусиль – як оборонних, так і наступальних, – щоб Росія не отримала військової переваги.

Данфорд заявив, що США та їхні союзники зобов'язані змусити Росію дотримуватися договору про ліквідацію ракет і не допустити військової переваги РФ.

«Ми маємо продовжувати переконувати Росію як безпосередньо, так і разом зі своїми союзниками повернутися до повного й контрольованого виконання положень ДРСМД», – зазначив Данфорд, додавши, що стан речей, за якого США дотримуються договору, а РФ – ні, є неприйнятним.

За словами Данфорда, порушення ДРСМД сприяє тому, що Росія нарощує свої ядерні та звичайні озброєння, що створює загрозу США та їхнім союзникам в Європейському та Тихоокеанському регіонах.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон відреагував на новий запуск ракети КНДР.

Як відомо, РФ випробувала міжконтинентальну балістичну ракету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: