В анексованому Криму будуть відкривати справи за кожні збори Меджлісу – Умеров

Читать на русском
Після прийняття Верховним судом Російської Федерації рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу за кожні збори Меджлісу будуть порушуватись кримінальні справи.

«Влада» анексованого РФ Криму буде відкривати справи за кожні збори Меджлісу.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що за рішенням Верховного суду Російської Федерації в Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, однак кримські татари його не визнають.

Меджліс готує позов до Європейського суду проти РФМеджліс кримськотатарського народу готує позов для подачі до Європейського суду з прав людини, де має намір оскаржити рішення Верховного суду РФ про заборону його діяльності.

«Незважаючи на те, що ми не визнаємо цього рішення, не дивлячись на те, що Меджліс не є громадською організацією - це виборний представницький орган кримських татар - за кожні наші збори тепер будуть порушувати кримінальні справи. До цього часу це обмежувалося невеликими штрафами за участь у забороненій організації», - повідомив він.

Нагадаємо, в кінці вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону її діяльності в РФ.

Раніше повідомлялося, що представник окупаційної влади Криму Дмитро Полонський заявив, що невизнання владою США рішення російського суду про заборону Меджлісу, означає, що дана організація є їх дітищем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: