Ар'єв: Україні є чим відповісти на шантаж Угорщини

Читать на русском
Ар'єв зазначив, що прагнення цієї країни блокувати зближення ЄС і України робить Угорщину ненадійним партнером для всіх.

Якщо Угорщина блокуватиме ініціативи щодо зближення України та Європейського Союзу, Україна готова до дзеркальних заходів.

Про це заявив очільник української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми по-сусідськи з ними взаємодіяли. Якщо вони не хочуть взаємодіяти по-сусідськи, наприклад, у Раді Європи, кількість українських делегатів утричі перевищує кількість угорських, і ми можемо вплинути на остаточне рішення щодо Угорщини також. Якщо вони вдаються до шантажу, а не до спокійних переговорів, це ненадійне партнерство», – сказав Ар'єв.

Він зазначив, що прагнення цієї країни блокувати зближення ЄС та України робить Угорщину ненадійним партнером для всіх.

Гриневич повідомила, коли відбудуться переговори між Україною та УгорщиноюГриневич анонсувала дату переговорів між Україною та Угорщиною щодо закону про освіту, зустріч запланована на 19 жовтня.

Однак, за його словами, Україні є чим відповісти на погрози Угорщини. За словами Ар'єва, Україна має відповідні важелі, а зростання націоналістичних настроїв в Угорщині давно непокоїть ЄС, що б'є також по іміджу цієї країни в Євросоюзі.

«Те, що робить Угорщина, – це шантаж, тому в цьому випадку ми діятимемо дзеркально щодо Угорщини, якщо вони робитимуть таке щодо нас», – сказав Ар'єв.

Він додав, що варто також дочекатися висновків Венеційської комісії щодо мовної статті закону про освіту, а доти все, що відбувається, – лише політичні змагання.

За словами Ар'єва, до отримання висновків Венеціанської Комісії також немає сенсу в дебатах у Раді Європи, на яких наполягає Румунія.

Щодо реакції Польщі на цей закон, депутат сказав: «Я не чув, щоб вони створювали проблеми».

Нагадаємо, на сайті Міністерства закордонних справ Угорщини з'явилася заява, згідно з якою угорський уряд має намір блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через підписання президентом України закону «Про освіту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: