Вибори в Німеччині: країну охопили протести проти ультраправих

Читать на русском
На вулиці вийшли люди в Берліні, Дюссельдорфі, Кельні, Гамбурзі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні

У неділю, 24 вересня, ввечері близько 700 людей влаштували в Берліні акцію протесту перед клубом Traffic Berlin, в якому правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» (АДГ) святкує свій успіх на виборах до Бундестагу.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Участники мітингу на площі Александерплатц у німецькій столиці скандують «АДГ – зграя расистів», «Пропаганда нацизму не має права на існування», «Расизм – не альтернатива».

Вибори в Німеччині: чого очікувати УкраїніЧого Україні варто і не варто чекати від перемоги Ангели Меркель на виборах канцлера Німеччини, розповів Максим Кречетов.

Дорогу учасникам мітингу до будівлі, в якій розташований клуб, перегородили силовики.

Як повідомили правоохоронці, з натовпу в них летіли пляшки й камені, а кілька людей були затримані. Такі акції одночасно проходять також у Дюссельдорфі, Кельні, Гамбурзі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні.

Відзначається, що правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» після оприлюднення неофіційних попередніх результатів голосування, складених за підсумками неофіційних попередніх результатів, посідає третє місце на вибора до Бундестагу, набравши поки більш ніж 13% голосів.

Як відомо, партія чинного канцлера Німеччини Ангели Меркель перемогла на виборах до Бундестагу отримавши 32,5% голосів виборців.

Пізніше Ангела Меркель оголосила про готовність сформувати уряд Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: