Рейтинг партії Меркель впав до рекордної позначки

Читать на русском
За три дні до парламентських виборів 24 вересня зафіксовано падіння популярності партійного блоку ХДС/ХСС канцлера Ангели Меркель до 36 відсотків.

За три дні до парламентських виборів 24 вересня зафіксовано падіння популярності партійного блоку ХДС/ХСС канцлера Ангели Меркель до 36 відсотків.

Це найнижчий результат з квітня, тоді він становив 44 відсотки.

Про це свідчить опитування журналу Stern спільно з телеканалом RTL, пише «Слово і Діло».

Опоненти з СДПН зберегли підтримку виборців на рівні 23 відсотків, програючи християнським демократам 13 пунктів. «Ліві» підтвердили колишні опитування на рівні 10 відсотків. За ними йде партія «Альтернатива для Німеччини», яку вважали за краще 9 відсотків респондентів. «Зелені» можуть розраховувати на симпатії 8 відсотків серед опитаних громадян. В опитуванні взяли участь близько двох тисяч осіб, квота похибки становить три відсотки.

Незважаючи на істотну перевагу ХДС/ХCC, на заключному етапі можуть бути зафіксовані різні рухи, вважають експерти дослідницького інституту YouGov. У зв'язку з цим Меркель попередила своїх прихильників. «Я говорю всім і кожному, що результат цих виборів поки не вирішено», - підкреслила канцлер.

За оцінками аналітиків YouGov, альянс ХДС/ХСС отримає 255 місць в парламенті. Соціал-демократи можуть розраховувати на 176 місць, а третьою силою стане партія «Альтернатива для Німеччини» з 85 місцями. Бундестаг нового скликання за кількістю депутатів буде трохи більше і складе 686 місць.

Раніше Меркель на передвиборному мітингу закидали помідорами.

Нагадаємо, Меркель виграла теледебати у Шульца.

Також повідомлялося, що Меркель має намір залишатися при владі до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: