Петренко анонсував нові позови до РФ

Читать на русском
Мін'юст завершує підготовку великої юридичної позиції для ЄСПЛ щодо Донбасу так, як було зроблено щодо Криму.

Україна подаватиме до міжнародних судів нові позови до Російської Федерації, а також працюватиме над обґрунтуванням уже поданих раніше позовів.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«До будь-яких позовів, які стосуються порушень з боку держави-агресора, ми залучаємося. Наразі є низка позовів у різних судах. Йдеться й про Міжнародний суд ООН, який має свою процедуру, і ми подали фактично дві заяви, які стосуються дискримінації українців у Криму та заборони фінансування тероризму з боку Російської Федерації. Є 5 позовів великих у Європейському суді з прав людини, є низка позовів, які подали державні компанії проти РФ, пов'язані з втратою майна на території Криму й Донбасу. Так само Україна подала заяву до Міжнародного кримінального суду щодо подій, що відбулися в Криму та на Донбасі, тому технічно в один позов усі ці факти об'єднувати неможливо через те, що розглядають різні судові інстанції. Але те, що будуть додаткові і позови, і додаткові обґрунтування тих позовів, які ми вже подали, це факт», – зазначив Петренко.

За його словами, наразі Мін'юст завершує підготовку великої юридичної позиції для ЄСПЛ щодо Донбасу так, як було зроблено щодо Криму.

«Багато матеріалу буде долучено до Міжнародного суду ООН, який слухає справу в Гаазі наступного року. Це великий процес, велика юридична війна, яка відбувається щодня», – зазначив Петренко.

Також у Мін’юсті запустили онлайн-платформу «Я маю право!».

Нещодавно «Нафтогаз» подав позов до РФ щодо захоплених активів у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: