ЗМІ дізналися деталі позову Siemens щодо «кримських» турбін

Читать на русском
Німецький концерн Siemens стверджує, що російська компанія Технопромекспорт, «дочка» держкорпорації Ростех, ввела «в оману» в ситуації з поставками газових турбін в Крим.

Німецький концерн Siemens стверджує, що російська компанія Технопромекспорт, «дочка» держкорпорації Ростех, ввела «в оману» в ситуації з поставками газових турбін в Крим.

Про це пише Forbes, посилаючись на позов компанії до Технопромекспорт, передає «Слово і Діло».

Компанія Сіменс технології газових турбін уклала в 2013 році контракт з Технопромекспорт на 213 мільйонів євро.

При цьому в контракті була «спеціально позначена» заборона на використання цього обладнання в Криму, а також зазначено «місце дозволеного використання» - Таманський півострів Краснодарського краю, говориться в позові.

«Технопромекспорт, підписавши контракт, гарантував, що турбіни не використовуватимуть на електростанціях, що постачають Крим», - підкреслили в Siemens.

Однак потім компанія перепродала німецькі турбіни, стверджує корпорація. «ВАТ Зовнішньоекономічне об'єднання Технопромекспорт уклало 16 жовтня 2015 року контракт з ТОВ Зовнішньоекономічне об'єднання Технопромекспорт на суму € 129,18 млн, що передбачає поставку чотирьох газотурбінних установок, відповідних по опису закупленим у Сіменс», - йдеться в позові.

Про поставку до Криму турбін Siemens стало відомо 5 липня. У Технопромекспорт стверджували, що обладнання вони купили на вторинному ринку. Кремль говорив, що турбіни абсолютно російські.

Турбіни Siemens у Криму: чи порушила компанія режим санкцій та якими можуть бути наслідки для російського бізнесуЕкс-міністр палива та енергетики оцінив ситуацію довкола поставок до Криму турбін Siemens із боку Росії та пояснив, чи є це порушенням режиму санкцій.

Нагадаємо, компанія Siemens створила групу для розслідування інформації про постачання турбін до окупованого РФ Крим і обіцяє не допустити їх використання, якщо мала місце перепродаж недавно купленого енергообладнання.

6 липня о німецькому концерні заявили про те, що інформація про поставку їх турбін в окупований Крим в обхід санкцій нібито не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: