У Львові понад два десятки людей отруїлися копченою рибою

Читать на русском
Вже 22 людини шпитатізували через отруєння копченою рибою у Львові, серед них трирічна дитина.
Фото з відкритих джерел

У Львові із симптомами харчового отруєння після вживання копченої риби шпиталізували 22 людини.

Серед постраждалих є трирічна дитина, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

Рибу, яку напередодні вживали хворі, вони купили на одному з міських ринків. У департаменті цивільного захисту Львівської ОДА вже повідомили, що Держпродспоживслужба перевіряє торговельний павільйон, де її було придбано.

Стан хворих медики оцінюють як середнього ступеню тяжкості. Точний діагноз поки не встановлений, лікарі очікують на результати бактеріологічних аналізів.

«Риба нормальна була на смак, не було чути, що вона пахла дурно. Нормально все було. Почалася сильна блювота і дуже великий біль в животі. Мені стало погано – і з хати мене вже винесли», – розповів журналістам Ігор Павлюк, один із постраждалих.

У МОЗ назвали область, де небезпечно збирати грибиУ грибах, зібраних у забруднених радіацією районах Чернігівщини, рівень радіонуклідів досі в рази перевищує встановлені норми.

«Нудота, блювання, розріджені випорожнення і гарячка. Поступали з однаковими симптомами, всі вживали копчену рибу, куплену на привокзальному ринку», – прокоментувала ситуацію лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Оксана Світлик.

Нагадаємо, 29 серпня в Україні зафіксували черговий випадок захворювання на ботулізм, смертельно небезпечну хворобу, яку викликає вживання зараженої бактеріями-збудниками риби, м’яса чи консервів. На неї після вживання свинячої тушенки захворів житель Рівненської області.

Тим часом 22 вересня в Луганську діти отруїлися привезеною з Росії «гуманітаркою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: