В Україні зафіксували новий випадок ботулізму

Читать на русском
Хворий шпиталізований до інфекційного відділення місцевої лікарні, де йому було призначене відповідне лікування, а також введений ботуліністічний антитоксин.

У Рівненській області в 56-річного жителя села Люхча виявили ботулізм.

Про це повідомляє управління Держспоживслужби в області, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що симптоми ботулізму в потерпілого були виявлені після вживання домашньої консерви (тушонки зі свинини).

Спалахи інфекцій в Україні з початку року: мешканці яких регіонів хворіють частіше за всеЗараз лише відчайдухи наважуються купувати і їсти в'ялену рибу після майже десятка смертей від ботулізму з початку року і відсутності в країні сироватки від однієї з найсмертельніших інфекцій. «Слово і Діло» відстежило, які області країни найбільше потерпали від сезонних інфекцій.

Хворий звернувся до лікарів на 5-й день після вживання консерви, коли в нього після розладів шлунково-кишкового тракту виникло погіршення зору. Діагноз був підтверджений лабораторно.

Хворий шпиталізований до інфекційного відділення місцевої лікарні, де йому було призначене відповідне лікування, а також введений ботуліністічний антитоксин. Стан хворого розцінюється як середньої тяжкості.

Консерви з домашньої свинини вживали ще двоє членів сім'ї, стан яких наразі задовільний і симптоми отруєння в них відсутні.

Нагадаємо, 15 серпня в двох жінок віком 38 і 41 років, які відпочивали в селищі Лазурне Херсонської області, був діагностований ботулізм.

Раніше в МОЗ назвали статистику з ботулізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: