У Дніпропетровській області дитина заразилася ботулізмом

Читать на русском
Мама дитини пов'язує захворювання з вживанням копченої риби промислового виробництва, яку купили в магазині села Шолохове Нікопольського району.

У Дніпропетровській області дев'ятирічній дитині поставили діагноз «ботулізм», їй ввели сироватку.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на дані обласної Держпродпотребслужби.

Так, 28 серпня о 1:20 на «швидкої» в реанімаційне відділення Дніпропетровської дитячої лікарні №6 привезли дитину 9 років з головним болем і порушенням зору. У лікарні поставили діагноз «ботулізм». Після пацієнтові ввели сироватку. Про це розповів начальник ГУ Держпродпотребслужби в Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.

Спалахи інфекцій в Україні з початку року: мешканці яких регіонів хворіють частіше за всеЗараз лише відчайдухи наважуються купувати і їсти в'ялену рибу після майже десятка смертей від ботулізму з початку року і відсутності в країні сироватки від однієї з найсмертельніших інфекцій. «Слово і Діло» відстежило, які області країни найбільше потерпали від сезонних інфекцій.

Мама дитини пов'язує захворювання з вживанням копченої риби промислового виробництва, яку купили в магазині села Шолохове Нікопольського району. Рибу вживали всі дорослі, але у них не було симптомів захворювання.

На даний момент фахівці Держпродпотребслужби проводять обстеження магазину з відбором продукції. Для остаточного встановлення причин захворювання і прийняття відповідних заходів проводяться лабораторні дослідження.

Нагадаємо, в Рівненській області у 56-річного жителя села Люхча виявили ботулізм.

Раніше у двох жінок у віці 38 і 41 років, які відпочивали в селищі Лазурне Херсонської області, діагностовано ботулізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: