В ООН стартували дебати за участю глав 120 держав

Читать на русском
Окрему увагу приділять сьогоднішнім глобальним викликам, у тому числі затяжним конфліктам, бідності та боротьбі з голодом, а також кризі біженців.

У рамках 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН розпочалися загальнополітичні дискусії на вищому рівні за участю глав держав і урядів із більш ніж 120 країн світу.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Головна тема нинішніх дебатів: «Орієнтація на людей – прагнення до миру й гідного життя для всіх на стабільній планеті».

В ООН розповіли, скільки грошей втратила Росія через санкціїРосійська економіка втратила $55 млрд внаслідок дії санкцій Заходу, введених проти РФ у зв’язку з незаконною анексією Криму та агресією на Донбасі.

Очікується, що світові лідери зосередяться на питаннях сталого розвитку та змін клімату. Окрему увагу приділять сьогоднішнім глобальним викликам, у тому числі затяжним конфліктам, крайній бідності та боротьбі з голодом, а також кризі біженців.

Україну на генеральних дебатах представлятиме глава держави Петро Порошенко. Очікується, що президент звернеться до Генасамблеї в середу, 20 вересня, орієнтовно о 18:45 за київським часом. Він зосередить головну увагу, зокрема, на російській агресію проти України, а також на необхідності введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Загальнополітичні дебати високого рівня в штаб-квартирі ООН проходитимуть до 25 вересня.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш виступив із заявою про реформу організації, на підтримку якої вже виступили 128 країн. За його словами, декларація про реформування ООН, яка включає десять пунктів, спрямована на спрощення процедур та децентралізацію рішень і передбачає більш високий рівень прозорості, ефективності та підзвітності.

Раніше Петро Порошенко розповів про основні теми своїх зустрічей із представниками Адміністрації США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: