СБУ розпочала перевірку щодо тиску на «Українську правду»

Читать на русском

СБУ почала службову перевірку через візит свого працівника до редакції «Української правди» з проханням зняти статтю, мотивуючи це тим, що вона містить держтаємницю.

Про це «Українській правді» повідомили в СБУ у відповіді на інформаційний запит, передає «Слово і Діло».

«Повідомляємо, що за фактом можливого перешкоджання законній діяльності журналістів 20 вересня ц. р. наказом голови СБ України призначена службова перевірка, про результати якої ми повідомимо вам додатково», – йдеться у відповіді.

Водночас у СБУ не відповіли на запитання, які слідчі дії провели в цій справі, хто є підозрюваним і свідками тощо.

«Звертаємо увагу, що суб'єктом цього злочину є посадова особа – носій державної таємниці. У Служби безпеки України немає мети перешкоджати діяльності інтернет-видання «Українська правда» та його журналістів», – запевнили правоохоронці.

Два роки на посаді голови СБУ: як виконує обіцянки Василь ГрицакГолова Служби безпеки за два роки в цьому кріслі роздав небагато обіцянок, більшість з яких зміг виконати. Які саме – «Слово і Діло» вирішило показати в спеціальній інфографіці.
  У службі не уточнили, про яку саме посадову особу йдеться, відзначивши лише, що кримінальне провадження відкрили «за фактом розголошення посадовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю».

Інших подробиць справи правоохоронці не повідомили. «Шкода від можливого оприлюднення зазначеної інформації переважатиме над імовірним громадським інтересом до неї», – пояснили там своє рішення.

Раніше повідомлялося, що у Служби зовнішньої розвідки з'явився новий керівник.

Нагадаємо, 19 вересня СБУ провела обшук в офісі найбільшого телеком-оператора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: