Два роки на посаді голови СБУ: як виконує обіцянки Василь Грицак

Читать на русском

Сьогодні, 3 липня, два роки на посаді голови Служби безпеки України святкує генерал-полковник Василь Грицак. Як і належить силовику такого рангу, він не є надто публічною людиною, і в своїх виступах перед пресою та громадськістю здебільшого звітує про роботу СБУ, але майже не дає обіцянок.

Втім, деякі його публічні зобов’язання аналітикам «Слова і Діла» зафіксувати вдалося. Які з них він виконав, а які – поки що ні, пропонуємо дізнатися з інфографіки порталу.

Загалом із липня 2015 року Грицак роздав лише 5 публічних обіцянок. 2 з них він виконав. Йдеться про недопущення продовження кровопролиття в Мукачеві та підвищення заходів безпеки в усій Україні в зв’язку з терактом у Брюсселі.

Ще два зобов’язання голови СБУ на цю мить мають статус «у процесі виконання»: в червні 2016 року він пообіцяв подолати контрабанду на прифронтових територіях, у листопаді того ж року – зробити все можливе, щоб притягати до відповідальності дезертирів ЗСУ та СБУ, а в березні 2017-го – швидко знайти й покарати винних у підриві автомобіля полковника СБУ Олександра Хараберюша.

«Слово і Діло» й надалі стежитиме за тим, чи виконає очільник Служби безпеки ці обіцянки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: