ЄС сподівається на співпрацю всіх держав у розслідуванні катастрофи МН17

Читать на русском
Євросоюз сподівається, що всі країни сприятимуть розслідуванню трагедії рейсу МН17 і допоможуть притягнути до відповідальності винних у катастрофі.
фото: AFP/Getty Images

Євросоюз сподівається, що всі країни сприятимуть розслідуванню трагедії рейсу МН17 і допоможуть притягнути до відповідальності винних у катастрофі.

Про це йдеться в декларації верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, з якою вона виступила від імені всього Євросоюзу, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми очікуємо, що всі держави, які можуть допомогти розслідуванню й судовому переслідуванню відповідальних за скоєне, робитимуть це згідно з резолюцією 2166 Ради безпеки ООН», – йдеться в декларації.

При цьому в ЄС підкреслили, що для притягнення винуватців катастрофи МН17 до відповідальності необхідна постійна підтримка міжнародного співтовариства.

Також в Євросоюзі заявили про глибоку співчуття й повагу до людей, які три роки тому втратили своїх близьких.

«Трагедія рейсу MH17, в якій було втрачено багато життів, залишається постійним джерелом печалі та смутку для Європейського Союзу», – йдеться в декларації.

Держави-члени ЄС також підтвердили повну підтримку роботи Об'єднаної слідчої групи з розслідування трагедії.

Нагадаємо, 16 липня міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп допустила, що винуватців катастрофи рейса МН17 можуть судити заочно.

7 липня Україна та Нідерланди підписали угоду про співпрацю у справі МН17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: