Україна готова зробити все можливе для покарання винних у катастрофі МН17 – Клімкін

Читать на русском
Світ і сім'ї загиблих в катастрофі збитого над Донбасом Боїнга рейсу МН17 повинні знати імена винуватців загибелі їхніх близьких, і Україна зробить все можливе для притягнення їх до відповідальності.
фото: EPA/UPG

Світ і сім'ї загиблих в катастрофі збитого над Донбасом «Боїнга» рейсу МН17 мають знати імена винуватців загибелі їхніх близьких, і Україна зробить усе можливе для притягнення їх до відповідальності.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

«Чи можуть економічні та політичні санкції компенсувати горе всіх тих, хто втратив своїх близьких? Ні, я боюся, що це неможливо. Але український уряд узяв на себе зобов'язання, й ми маємо рішуче зробити все можливе, щоб оприлюднити правду та притягнути до відповідальності винних у цьому масовому вбивстві», – зазначив він.

«Ми перебуваємо на півшляху до нашої кінцевої мети. Ми хочемо знати, хто натиснув кнопку, хто віддав наказ і який був кінцевий ланцюжок наказів. Світ і сім'ї 298 загиблих мають знати, хто зрештою несе відповідальність за вбивство їхніх близьких», – заявив очільник МЗС.

При цьому Клімкін зазначив, що винуватців знищення літака судитимуть у рамках судової системи Нідерландів, проте процес потребує підтримки всіх країн і «людей доброї волі».

«Докази мають бути вагомими, судовий розгляд має бути об'єктивним, а вердикт визнано на міжнародному рівні», – підкреслив він.

Нагадаємо, 17 липня президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять жертв рейсу МН17 і висловив упевненість у покаранні винуватців катастрофи. В ЄС виступили з декларацією, в якій висловили надію, що всі країни співпрацюватимуть у розслідуванні й допоможуть притягнути до відповідальності винуватців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: