«Посіпаки-2»: з'явилася база помічників місцевих депутатів

Читать на русском
Наразі на сайті Посіпаки-2 є інформація про помічників депутатів 24 обласних і 24 місцевих рад.

В Україні запрацював портал «Посіпаки-2», на якому міститься інформація про помічників депутатів обласних і місцевих рад.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Бігус.інфо».

Ресурс, який допомагає швидко виявляти приховані зв’язки та конфлікти інтересів, запустили активісти ГО «Канцелярська сотня». Проект має на меті форсувати процес боротьби з корупцією, розвивати підзвітність і прозорість на місцевому рівні.

Пошук на сайті можна здійснювати як за прізвищем помічника, так і за прізвищем депутата. Також тут можна переглянути чинний склад депутатів разом із помічниками у кожній області.

Наразі на сайті «Посіпаки-2» є інформація про помічників депутатів 24 обласних і 24 місцевих рад.

Найбільшою кількість помічників виявилася в Миколаївській області – 1003, а найбільша кількість депутатів – 414 – у Черкаській. Інформація постійно оновлюється та доповнюється.

Четверо депутатів від НФ готові взяти на поруки помічницю ПоляковаЧетверо членів українського парламенту прийшли до суду заради того, щоб взяти на поруки помічницю Максима Полякова.

Ідея проекту виникла після піврічного існування сайту «Посіпаки», що містить інформацію про помічників депутатів Верховної Ради останніх п'яти скликань.

Активісти нагадують, що в кожного депутата місцевої ради може бути до п'яти помічників, які працюють на громадських засадах і можуть набувати широкого кола повноважень (за винятком лише права голосу на сесіях), тому інформація про помічників є цінним ресурсом як для журналістів-розслідувачів, так і для антикорупційних органів.

Зазначимо, нещодавно на Закарпатті викрили помічника депутата на вимаганні та отриманні 150 тисяч гривень хабара.

Раніше суд заарештував помічника депутата від РПЛ, затриманого в «бурштиновій справі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: