Суд заарештував помічника нардепа від РПЛ, затриманого в «бурштиновій справі»

Читать на русском

Один із районних судів столиці обрав запобіжний захід для ще одного фігуранта бурштинової справи – помічника депутата від РПЛ.

Фігуранта розслідування Національного антикорупційного бюро помічника народного депутата від фракції «Радикальної партії» Тетяни Юзькової Костянтина Проскурка, який був серед перших шести затриманих у «бурштиновій справі», взято під варту на строк 60 діб із альтернативою застави в 128 тис. грн.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

За версією НАБУ, затриманий познайомив представницю компанії-нерезидента «Фуджейра» (ОАЕ) з главою секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» Вадимом Руденком, який пообіцяв посприяти легалізації бурштинового бізнесу. Він, до речі, вчора 22 червня, був відправлений під домашній арешт.

На думку правоохоронців, у листопаді 2016 року представники «Депутатського контролю» отримали від вищезгаданої компанії 11 тис. дол. Однак сам 22-річний Проскурко не брав участі в передачі грошей. Водночас, як повідомив на суді прокурор, 19 червня під час обшуку у нього вдома були знайдені доларові купюри, які були частиною переданих грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: