У Польщі стартували військові навчання Dragon-17

Читать на русском
У Польщі розпочалися військові навчання Dragon-17 за участю польських військових, країн НАТО та союзників.

Сьогодні, 20 вересня, в Польщі розпочалися військові навчання Dragon-17 за участю польських військових, країн НАТО та союзників.

Про це пише УНН із посиланням на «Радіо Польща», передає «Слово і Діло».

«Захід-2017»: у Держприкордонслужбі повідомили про ситуацію на кордоні з БілоруссюНа українсько-білоруському кордоні немає ознак провокацій у зв'язку з військовими навчаннями Захід-2017.

До участі у військових навчаннях залучили 17 тисяч польських військовослужбовців, а також країни НАТО та партнерські країни. Навчання проходять на кількох полігонах на суходолі, на морі та в повітряному просторі.

«Сценарій передбачає, що одна із сусідніх держав має намір отримати доступ до ресурсів на території нашої країни. Відбувається спроба дестабілізації політичної ситуації, порушення роботи органів державної адміністрації та місцевої влади. Спроба захопити територію здійснюється за допомогою гібридних дій. Звичайно, це гіпотетичний сценарій, проте, він ґрунтується на ситуаціях, які ми спостерігаємо останнім часом. Йдеться, наприклад, про ситуацію в Україні та анексію Криму», – розповів віце-міністр оборони Польщі Міхал Дворчик.

Повідомляється, що до участі у військових навчаннях запрошені союзники з НАТО та партнерські держави, а саме США, Велика Британія, Німеччина, Словаччина, Італія, Болгарія, Румунія, Литва, Латвія, а також Грузія і Україна. Крім того, залучено 3,5 тисячі одиниць військової техніки.

Раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Росія може застосувати ядерну зброю під час спільних із Білоруссю військових навчань «Захід-2017».

Нагадаємо, 14 вересня до польського Гданська прибула чергова партія американської військової техніки в рамках стратегії НАТО щодо зміцнення східних кордонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: