«Захід-2017»: Лукашенко розповів, з якою метою проводитимуть військові навчання

Читать на русском
Білорусько-російські навчання Захід-2017 не націлені на те, щоб на когось нападати, в чому зможуть переконатися запрошені закордонні спостерігачі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що майбутні білорусько-російські навчання «Захід-2017» не націлені на те, щоб на когось нападати.

Про це він сказав під час наради з керівництвом Державного секретаріату Радбезу Білорусі, правоохоронних органів і відомств системи забезпечення національної безпеки, повідомляє БЕЛТА, передає «Слово і Діло».

«Захід-2017»: чи готує РФ сценарій окупації та які території під загрозоюКраїни НАТО, низка країн ЄС та Україна висловили стурбованість у зв'язку з навчаннями Захід-2017. Чи є чого побоюватися, розповіли експерти.

«Є армія, є спільне угруповання Білорусі та Росії на західному напрямку. А якщо воно існує (ми ні від кого це не приховували), ми її будемо вчити воювати. Про всяк випадок ... Нападати ми ні на кого не збираємося. А якими будуть ці навчання – ми запросили практично всіх охочих. Нехай приїжджають і дивляться», – сказав Лукашенко.

Як відомо, з 14 до 20 вересня на території Білорусі пройдуть спільні білорусько-російські військові маневри «Захід-2017». Планується, що в навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців.

Україна підготувала відповідь на навчання РФ «Захід-2017»У Генштабі України готуються до різних сценаріїв у зв'язку з навчаннями РФ «Захід-2017». У зв'язку з цим зважилися на заходи в сторону Росії.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов не виключив, що навчання «Захід-2017» можуть бути підготовкою до наступальної операції. В зв'язку з цим Україна та Польща розробили план дій у разі позаштатних ситуацій.

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів, в чому головна небезпека навчань «Захід-2017».

Нагадаємо, що за навчаннями РФ у Білорусі стежитимуть представники Генштабу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: