У Казахстані стартували військові навчання «Каратау-2017»

Читать на русском
Збройні сили Казахстану приведені у вищий ступінь бойової готовності за навчальною тривогою.

Збройні сили Казахстану вранці у вівторок, 12 вересня, були приведені у вищий ступінь бойової готовності у зв'язку зі стартом навчань «Каратау-2017».

Про це інформує прес-служба Міністерства оборони Казахстану, передає «Слово і Діло».

Rapid Trident 2017: у Львівській області офіційно відкрили міжнародні навчанняУ Львівській області відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ Репід Трайдент-2017.

Повідомляється, що війська були приведені в бойову готовність за навчальною тривогою й перекинуті до районів проведення військових маневрів. Як стверджують в оборонному відомстві країни, метою заходів є перевірка боєготовності військ та їхньої здатності у встановлені терміни виконати завдання за призначенням.

«Сьогодні в Збройних силах Республіки Казахстан почалися оперативно-стратегічні навчання «Каратау-2017». За наказом міністра оборони генерал-полковника Сакена Жасузакова з'єднання й частини всіх видів збройних сил і родів військ приведені у вищі ступені бойової готовності. В оперативно-стратегічних навчаннях «Каратау-2017» задіяні з'єднання та частини, дислоковані у східному, південно-східному, південному та західному регіонах», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Загалом у навчаннях «Каратау-2017» будуть задіяні 10 тис. військовослужбовців, а також понад 1,5 тис. одиниць бронетехніки та авіації.

Раніше повідомлялося, що Швеція проводить наймасштабніші навчання за 20 років.

Нагадаємо, раніше в Миколаївській області пройшли масштабні тактичні навчання Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: