До ВР направили доопрацьований законопроект про приватизацію

Читать на русском
Доопрацьований законопроект про приватизацію державного майна вже зареєстрований в апараті Верховної Ради.

На засіданні Комітету ВРУ з питань економічної політики депутатам представили доопрацьовану редакцію законопроекту про приватизацію державного майна.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: які законопроекти підтримуватимуть фракції?Аналітики «Слова і Діла» розібралися в позиціях фракцій і груп ВР з ключових питань Погоджувальної ради.

Проект закону розроблений спільно Фондом державного майна і МЕРТ із залученням міжнародних еспертов, і, за словами керівника Фонду держмайна Віталія Трубарова, ця редакція документу є найбільш збалансованою, яка враховує, як інтереси інвестора, так і держави.

Доопрацьований законопроект про приватизацію державного майна вже зареєстрований в апараті Верховної Ради.

«Цей закон відкриває шлях до прозорої, конкурентної і максимально вигідною для держави приватизації. Ми з великої кількості нормативних документів зробили один, який зрозумілий інвесторам, а головне виключає будь-які корупційні прояви », - заявив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Віталій Трубаров зазначає, що законопроект скасовує класифікацію об'єктів приватизації за групами і встановлює чіткий поділ на об'єкти великої і малої приватизації. До 250 мільйонів річного обороту - це малі, після 250 - великі.

Мінекономіки склало список для ліквідації та приватизації підприємствМіністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оприлюднило перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2017-2020 роках, в який потрапили великі державні банки.

«Великі підприємства продаватимуться на аукціонах із залученням радників - це аудиторські компанії зі світовим ім'ям, які будуть готувати для інвесторів фінансову модель підприємства і формувати пропозицію стартової ціни для Фонду держмайна. Об'єкти малої приватизації будуть продаватися переважно через електронні аукціони», - зазначає керівник Фонду держмайна.

Також новий закон скорочує терміни підготовки підприємства до продажу. Для об'єктів великої приватизації - з 24 до 12 місяців, для малої приватизації - з 12 до 4 місяців.

Раніше Нацрада реформ підтримала проект закону про приватизацію.

Нагадаємо, політтехнолог Тарас Загородній, розповів «Слову і Ділу» про те, кому вигідна масштабна приватизація і розпродаж держмайна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: