Нацрада реформ підтримала проект закону про приватизацію

Читать на русском
Національна рада реформ 12 вересня підтримала законопроект про приватизацію держмайна (№7066).

Національна рада реформ 12 вересня підтримала законопроект про приватизацію держмайна (№7066).

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), пише «Слово і Діло».

«Ні для кого не секрет, що приватизація йде не тими темпами, які ми представляли. Починаючи з 2015 року ми приватизували 48 підприємств на загальну суму 3,6 млрд грн при плані надходжень від приватизації на рік 17 млрд грн», - заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Консервація бідності та деіндустріалізація: як працює МЕРТ і чому Україна перетворюється на сировинний придатокУкраїну дедалі частіше називають сировинним придатком, а приватизація в країні ризикує перетворитися на дерибан. Чи безпідставні такі побоювання і як працює МЕРТ – Слово і Діло з’ясувало у фахівців.

Він також вказав на недосконалість процесу приватизації. «У нас мало« легких »об'єктів для продажу, тому Фонд держмайна повинен діяти більш витончено і професійно», - заявив Кубів.

Фонд Держмайна очікує передачу 893 підприємств, визначених Міністерством економічного розвитку і торгівлі для початку процедури приватизації, балансова вартість активів яких становить понад 189 млрд грн. Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров після засідання Нацради.

У свою чергу президент Петро Порошенко закликав запропонувати Верховній Раді оптимальний варіант приватизаційних правил, щоб зробити процес приватизації прозорим. Про це повідомляється на сайті адміністрації президента.

«Повинні, нарешті, вдосконалити законодавство приватизації. Не тільки через введення електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес», - заявив Порошенко.

Президент додав, що потрібне зростання прямих іноземних інвестицій. «Час, коли ми виживали тільки на залученні кредитів - завершилося. Зараз більшість надходжень коштів повинно забезпечуватися у вигляді прямих іноземних інвестицій», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 6 вересня був призначений новий в.о. голови Фонду держмайна.

Відзначимо, 10 лютого 2017 року Кубів заявив, що більше тисячі державних підприємств, які не є ефективними і збанкрутували, будуть ліквідовані. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: