Справу скандального київського забудовника Войцеховського передали до суду

Читать на русском
ГПУ направила до Деснянського районного суду Києва кримінальну провадження щодо скандального столичного забудовника Анатолія Войцеховського.

Генеральна прокуратура України передала в Деснянський районний суд Києва кримінальне провадження щодо скандального київського забудовника Анатолія Войцеховського.

Про це повідомляється на сайті ГПУ, пише НВ, передає «Слово і Діло».

«Ми направили до суду для розгляду по суті кримінальне провадження щодо Войцеховського та ще двох співучасників – керівників підконтрольних йому підприємств», - заявив заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Сторожук нагадав, що Войцеховського і його спільників звинувачують у тому, що у складі організованої групи вони самовільно захоплювали земельні ділянки, самовільно їх забудовували, а також привласнення коштів громадян під виглядом інвестицій в житло.

«Будівельна мафія»: чи спустять на гальмах справу Войцеховського? ЕкспертЕксперт у сфері нерухомості прокоментував ситуацію з арештом скандального організатора «будівельної піраміди» та столичного забудовника Анатолія Войцеховського.

Крім того, фізичку особу Войцеховського звинувачують в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Дії Войцеховського і його спільників були кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) ,ч. 3 ст. 28, ч. ч. 3, 4ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Сторожук додав, що розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок для незаконного будівництва житлових і офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів під виглядом продажу квартир незаконно побудованих житлових будинках триває.

«Мова йде в тому числі про ЖК Східна брама, Науковий, Флагман, Мега Сіті, Мозаїка, Совські Ставки, Молодіжна ініціатива, Маргарита, Синьоозерний, Кузьмінський, Південний квартал», - розповів заступник генпрокурора.

У липні повідомлялося, що київський забудовник, власник групи компаній «Укз» Анатолій Войцеховський затриманий. Його підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створення ОЗГ та інших злочинах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: