Богомолець прогнозує Всеукраїнський форум медиків

Читать на русском
Очільниця комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець прогнозує проведення Всеукраїнського форуму медиків.

Очільниця комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець прогнозує в разі невиконання вимог членів медпрофспілок проведення Всеукраїнського форуму медиків.

Про це вона сказала на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Якщо вимога медичних профспілок, які стоять сьогодні на Майдані та на площі перед парламентом, не будуть виконані, після цтого будуть наступні кроки – Всеукраїнський медичний форум. Акції протесту будуть продовжені доти, доки медики України та українські громадяни не отримають гідну систему охорони здоров'я», – зазначила вона.

Богомолець повідомила, що протягом року вона співпрацювала з профспілками медиків, намагаючись допомогти їм у вирішенні їхніх проблем, зокрема щодо ліквідації боргів із заробітної плати.

«Саме тому вони зараз і вийшли на акцію протесту, тому що не були вирішені їхні проблеми», – сказала Богомолець.

Водночас вона зазначила, що урядом надані обіцянки щодо ліквідації боргів із зарплатні медиків до 1 жовтня.

«Протягом року ми намагалися комунікувати з посадовцями Міністерства охорони здоров'я, які ігнорували вимоги профспілок. Тільки після того, як було зібрано 100 тисяч підписів, Кабінет міністрів нарешті схаменувся й щойно пообіцяв, що до 1 жовтня заборгованість із зарплатні буде погашена», – сказала депутат.

Також, за її словами, профспілки не підтримують проект медичної реформи – законопроект №6327.

Раніше повідомлялося, що за домовленістю уряду, МОЗ та Профспілки працівників охорони здоров’я заборгованість із зарплатні ліквідують до кінця року.

Також у центрі Києва 19 вересня поліція посилила заходи безпеки в зв'язку з масовими акціями медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: