Підозрюваний у розкраданні півмільярда гривень із банку намагався втекти до РФ

Читать на русском
СБУ та Нацполіція затримали при спробі втекти до Росії підозрюваного у виведенні понад півмільярда гривень із банку.

Співробітники Служби безпеки України та Нацполіції затримали на кордоні з Росією підозрюваного у виведенні понад півмільярда гривень з одного зі збанкрутілих банків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Правоохоронці встановили, що ділок причетний до виведення понад 510 мільйонів гривень з однієї банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив 35 мільйонів гривень рефінансування Нацбанку», – розповіли у відомстві.

Співробітники СБУ зафіксували, що підозрюваний уклав від імені банку низку сумнівних угод, якими установа була доведена до неплатоспроможності.

У відомстві зазначили, що після визнання банку неплатоспроможним з вкладниками розраховувався Фонд гарантування вкладів фізосіб за рахунок грошей із бюджету в сумі 540 мільйонів гривень.

Підозрюваний перебував у розшуку 3 роки й був затриманий на пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області, звідки намагався потрапити на територію Росії з паспортом громадянина РФ.

Суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, триває досудове слідство.

Нагадаємо, 1 вересня в НБУ розповіли, що планують почати публікацію статистичних даних банків, щоб вкладники могли об'єктивно оцінювати ризики співпраці з ними.

17 серпня в Генпрокуратурі розповіли, що підозрюють колишнє керівництво ПриватБанку в незаконній трансформації кредитного портфеля напередодні націоналізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: