Справа про «прорив Саакашвілі» поповнилася новою статтею

Читать на русском
У поліції Львівської області назвали статтю, якою поповнилася кваліфікація справи про прорив Саакашвілі через кордон.

Кваліфікація справи про прорив кордону екс-головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі та його прихильниками на пункті пропуску «Шегині» поповнилася статтею за хуліганство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу поліції Львівської області.

«У рамках розслідування кримінального провадження за фактом подій на контрольному пункті пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні слідчими додана правова кваліфікація за ще однією статтею Кримінального кодексу – частина 3 статті 296 (хуліганство)», – розповіли правоохоронці.

Розслідуванням «прориву Саакашвілі» займається об'єднана слідча група на базі поліції області, зараз слідчі опитують свідків та учасників подій.

«Серед цих громадян – жителі кількох регіонів країни, зокрема Закарпатської, Херсонської, Полтавської областей тощо», – зазначили в поліції.

Правоохоронці додали, що одного з учасників подій поліція запросила для надання пояснень своєї участі в подіях, проте він відмовився на підставі 63-й статті Конституції, і йому вручили повістку для виклику на інший день.

Крім того, в поліції назвали кількість постраждалих під час зіткнень у Шегинях силовиків: за їхніми даними, постраждали 13 поліцейських і 8 прикордонників.

Нагадаємо, 13 вересня Саакашвілі виїхав із готелю у Львові, в якому зупинився раніше. Адвокат політика припустив, що він міг поїхати до Чернівців, але в поліції це не підтвердили.

Раніше в МВС заявили, що Саакашвілі перебуває в Україні незаконно, але затримати його зможуть лише після «певних процесуальних дій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: